Nooit meer schimmelnagels!

Schimmelnagels, wat kunt u er zelf aan doen?

Veel mensen hebben last van schimmelnagels, vaak schamen zij zich ervoor en willen er zo snel mogelijk van af.

 

7 tips voor het gezonder maken van uw nagels:

1. Was uw voeten niet met zeep. 
Alleen afspoelen met water is voldoende. In veel wasprodukten zitten zeephoudende bestanddelen die de zuurgraad van de huid aantasten. De zuurgraad van uw huid is heel belangrijk, deze beschermt de huid tegen uitdroging en irritaties. Een normale huid heeft een ph waarde  (ph staat voor zuurgraad waarde van 5,5. De meeste reinigingsprodukten hebben een ph waarde van 5.5, wat ph-neutraal is voor de huid. Wanneer er alleen zeep op staat is de ph waarde niet neutraal en het produkt niet geschikt voor regelmatig gebruik. Het beste is gebruik  maken van een, het liefst ongeparfurmeerde olie. Bij de drogist en apotheek zijn tal van ongeparfumeerde olien te koop.

2. Droog uw voeten zorgvuldig af.
Het is belangrijk dat u uw voeten zorgvuldig afdroogt na het baden of douchen. Voetschimmel gedijt in vochtige gebieden.  Voetschimmel begint vaak tussen de tenen en kan zich ontwikkelen in een schimmelnagel als u er niets aan doet. Zorg dus dat u de huid tussen de tenen goed afdroogt.

3. Draag natuurlijke materialen
Voetschimmel gedijt in vochtige sokken en in (te) strakke (kunstof)schoenen. Zorg er dus voor dat uw minimaal elke dag schone, het liefst, katoenen sokken draagt.Draag schoenen van natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld leer of suede.

4. Schimmel is overdraagbaar
Zorg dat de kans op besmetting zo klein mogelijk is.  Deel dus niet uw materialen met andere huisgenoten. Bijvoorbeeld de badmat, handdoek, uw schoenen.

5. Draag slippers in vochtige ruimtes zoals in zwembaden, sauna’s of sporthallen
In dit soort ruimtes kan een schimmelinfectie zich snel verspreiden. Zorg ervoor dat u hier altijd slippers draagt.

6. Bezoek regelmatig de pedicure
De pedicure kan een groot gedeelte van de schimmel uit uw nagel wegfrezen en kan zo nodig ook uw nagel verfraaien met een gelnagel. Ook kan ik u adviseren
over andere mogelijkheden voor behandeling van uw schimmelnagel(s).

7. Behandel uw nagels en schoenen met een antischimmel produkt
Er zijn tal van produkten tegen schimmel op de markt.  Ook hierin kan ik u adviseren.

Wat heeft u zelf al gedaan om uw schimmelnagels te verbeteren?

U kunt uw reactie plaatsen in  commentaarveld hieronder.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

 

6 comments on “Nooit meer schimmelnagels!”

 1. Jeannette Bal Beantwoorden

  Hi José,

  Bedankt voor de waarschuwing. Ik heb zelf helaas zwemmers eczeem opgelopen op vakantie in een warm land. Het is inderdaad hardnekkig en komt helaas regelmatig terug als ik er niet op let. Ik wist niet dat dit om kan slaan in kalknagels dus fijn dat ik dit nu hoor. Nu ga ik er weer extra op letten.

  Ik kijk uit naar je andere tips.

  met magnetische groet,
  Jeannette Bal

 2. SijaDupré Beantwoorden

  Hallo Jose, wat een uitgebreid blog zeg, super om schimmelnagels te voorkomen. Schimmelnagels verbeteren weet ik echt geen tip voor helaas, als je nagellak erop smeert zie je het in ieder geval niet 🙂 groet, Sija

 3. dominique Beantwoorden

  Hoi Jose, bedankt voor de tips. Als ik nu ga zwemmen of naar de sauna ga ik zeker slippers dragen! Bedankt voor de tips. Groetjes, Dominique

 4. Judith Beantwoorden

  Ik zelf gebruik al enige tijd Puur Vera antischimmel crème van pedicureinkoop.nl in de praktijk, De nagel goed wegvijlen en dan laat ik de klant 2 x daags smeren met deze crème. Heb al goede resultaten geboekt!

  • Jose Siebel Beantwoorden

   Hoi Judith, bedankt voor je tip! Uiteraard kun je daar ook goede resultaten mee behalen. Ik werk zelf ook met Aloe vera produkten en deze zijn heel fijn. Extra behandeling met de Pact lamp zou de procedure van het doden v.d. schimmel echter kunnen versnellen waardoor je eerder resultaat hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.