Een kijkje in de pedicure praktijk

Wat doet de pedicure eigenlijk allemaal in haar praktijk, behalve nagels knippen?

Natuurlijk knipt de pedicure de nagels (op de juiste wijze), maar dat is natuurlijk niet het enige wat zij doet.

De (medisch) pedicure is op de hoogte van allerlei ziekten, zoals bijvoorbeeld Diabetes, Reuma, ziekte van Parkinson, MS, kanker, en weet wat de uitwerking van deze ziekten kan zijn op de voet en hoe zij hiermee om moet gaan.  Zij kan een voetonderzoek uitvoeren en u adviseren over de juiste voetbehandeling, schoenen en voet-verzorgingsprodukten.

Ook kent zij de weg naar andere disciplines zoals de huisarts of de podotherapeut en kan zij u, indien nodig, doorverwijzen.

De pedicure kan u ook van allerlei pijnlijke voetproblemen afhelpen.

Voetproblemen zoals:

  • Een ingroeiende teennagel
  • Een ingescheurde nagel
  • Kloven
  • Een likdoorn op of tussen de tenen
  • Een likdoorn onder de nagel
  • Een wrat
  • Een (pijnlijke) eeltlocatie onder de voet
  • Een branderige voetschimmel

Ook zonder voetproblemen is het gewoon lekker om je voeten eens een pedicurebeurt te geven. Meestal wordt zo’n behandeling afgesloten met een korte voetmassage,  je voelt je als herboren.

De behandeling kan ook een cosmetische oppepper zijn.  Wist je bijvoorbeeld dat de pedicure je nagels heel mooi kan afvlakken waardoor eventuele ribbels in je nagels verdwijnen.

Heb je bijvoorbeeld zulke dikke nagels dat je ze niet meer kunt knippen, schroom dan niet, laat ze door de pedicure mooi dun frezen en mooi polijsten.

Een heleboel mensen hebben last van schimmelnagels. Wist je dat de pedicure deze schimmel weg kan frezen en er vervolgens d.m.v. een gel nagel weer een mooie schone nagel kan reconstrueren?

Uiteraard kunnen de dames ook hun nagels laten lakken, dat kan met nagellak of met gel lak. Gel lak beschadigd niet, dus deze blijft veel langer mooi en is ultra glanzend. Ideaal voor op vakantie.

Of een mooie “French Pedicure”, dit zijn prachtig natuurlijk uitziende nagels met een mooi wit randje. Mooi voor een bruiloft of vakantie.

Ik zeg alvast PROOST en wens iedereen een fijne vakantie!

Maar voordat ik met vakantie ga ben ik heel benieuwd om wat voor reden jij een afspraak bij een pedicure zou maken?

U kunt uw reactie plaatsen in  commentaarveld hieronder.

Als dit artikel interessant is voor mensen in jouw netwerk, wil je het dan ‘delen’ door op één van de social media knoppen hieronder te klikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.