Home

Wat leuk dat u mijn site bezoekt!

Een mens legt gedurende zijn leven al lopend gemiddeld 185.000 kilometer af op zijn voeten. Dit geeft aan hoe belangrijk uw voeten zijn! Weet u dat 57 procent van de Nederlanders tijdens zijn leven één of meerdere keren last krijgt van voetproblemen?

Dit kan komen door:

Slappere spieren en pezen, te krap schoeisel, dunnere vetkussentjes, slijtage van het kraakbeen, stijfheid van de voet, afwijkende voetstand of verminderde doorbloeding.

Extra risico lopen de patienten met ziekten zoals bijvoorbeeld Diabetes, Reuma, Ziekte van Parkinson, MS.

Ook vrouwen hebben in het algemeen vier keer zoveel voetklachten als mannen. Dat komt vooral door de hoge hakken die zij dragen. Hoe hoger de hak, hoe meer botjes, spieren, banden en pezen bij elkaar worden geduwd. Dit veroorzaakt extra druk op bijvoorbeeld de grote teen, een ingroeiende teennagel of een hallux valgus (extra bot vorming aan de zijkant van de grote teen).

Ook sporters kunnen last krijgen van hun voeten, veranderende nagels door het stoten in de schoen bij hardlopen, tennis of voetbal.

Ook komen schimmelnagels nogal eens voor.

 

Wanneer gaat u naar een pedicure?

Met eeltproblemen (dik eelt, likdoorns), nagelproblemen (ingroeiende teennagel, schimmelnagel) en huidproblemen (droge huid, kloven, schimmel) kunt u terrecht bij mij. Ook kan ik u advies geven over het juiste schoeisel. Ik heb een brede opleiding gevolgd tot medisch pedicure. Ik behandel allerlei risicovoeten (reuma, diabetes, Parkinson, dementie, kanker). Ik ben lid van Provoet.

Dit is de branche vereniging die borg staat voor de kwaliteit van de pedicure. Ik ben verplicht jaarlijks cursussen te volgen om mijn kennis up to date te houden. Tevens werk ik voor verschillende podotherapeuten en via de huisarts.

Natuurlijk kunt u bij mij ook terecht voor een heerlijke verwen voetbehandeling. Met massage, scrub en nagellak of gellak.

Blijf niet te lang met voetproblemen lopen en bel mij. Uw voeten zijn het waard!

 

Bel 06-29094961, of stuur een email naar josesiebel@gmail.com

Tot ziens!