Waarom het nu de beste tijd is om schimmelnagels aan te pakken!

 


nature179

De zomer is helaas weer voorbij. Maar gelukkig duurde hij dit jaar lang zodat je hopelijk  lang van je mooie voeten in je slippers hebt kunnen genieten.

Helaas is het zo dat niet iedereen in de zomer met zijn voeten in de slippers gaat. Sommige mensen schamen zich omdat ze last hebben van schimmelnagels. Schimmelnagels zien er anders uit dan gezonde nagels. Soms zijn ze ze geel verkleurd met witte strepen, soms zijn ze zelfs bruin van kleur en zijn ze dikker van structuur. Vaak brokkelen en scheuren ze af . Doordat de ruimte onder de nagel is aangetast door de schimmel is de nagel niet mooi vlak meer is en kan de nagel er onregelmatig uitzien. Ja het is helaas geen mooi verhaal.

De dames kunnen het misschien nog camoufleren met nagellak, maar voor de heren zit er helaas niets anders op ze te bedekken of het gewoon te accepteren.

Nu de zomer weer voorbij is en de voeten weer weggestopt worden in de schoenen, denk  je misschien….. ik zie het volgend jaar wel weer. Maar geloof mij, de schimmel gaat echt niet vanzelf weg. Sterker nog, de schimmel zal zich alleen nog maar verder uitbreiden.

Dit is dus HET moment om ervoor te zorgen dat je in de lente eindelijk gezonde nagels hebt!

A ls wij er samen nu goed mee aan de slag gaan, kun je werkelijk in de lente van die schimmelnagels af zijn. Soms zelf al eerder. En daar kun je voor een groot gedeelte zelf voor zorgen.

Een voorbeeld uit mijn praktijk!

Een goed verzorgde vrouw van 70 jaar, heeft al 30 jaar last van schimmelnagels. Het biopt is ooit genomen door een dermatoloog en deze heeft de diagnose schimmelnagels gesteld. Vervolgens heeft mevrouw verschillende tabletten via de huisarts gehad die eigenlijk maar heel kort hebben gewerkt en waarvan de schimmelnagels uiteindelijk helaas niet zijn opgeknapt. Ook heeft ze verschillende uitwendige produkten gebruikt, echter zonder resultaat.

Mevrouw gaat graag naar de sauna en draag altijd nagellak om de schimmelnagels te camoufleren.

Afgelopen juni zijn wij gestart met de Pact behandeling (zie mijn  e-book voor informatie over deze therapie). En zie het resultaat in 12 weken tijd:

shared_photo

 

Foto A juni 2014

De roodheid is afkomstig van het verwijderen van rode nagellak

 

 

 

 

 

 

 

 

shared_photo

Foto B september 2014

Je kunt zien dat de nagel aanzienlijk is verbeterd. De bruine kleur is verdwenen en de nagel ziet er een stuk gezonder uit. Als pedicure is mij opgevallen dat de schimmel onder de nagelplaat, dus op het nagelbed,  geheel is verdwenen en de nagel veel schoner is. Het is slechts 10 weken geleden en je kunt zien dat de nagel zich goed hersteld. We zijn er nog niet, maar we gaan de goede richting op. De schimmel is vernietigd en het is nu zaak dat we de nagels goed blijven verzorgen en dat er geen herbesmetting plaatsvind. Mevrouw helpt hier zelf aan mee door dagelijks de juist anti schimmelprodukten te gebruiken.

 

 

 

 

 

Baal je ook zo van schimmelnagels en wil je er echt van af? Maak dan een afspraak met mij voor een gratis intake gesprek.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, je hebt hieronder de mogelijkheid deze aan te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.