Waarom je elke dag super omega-3 visolie zou moeten nemen.

omega fish oil

De vele voordelen van omega-3 visolie.

Zoals je misschien hebt gelezen op mijn Aloe Vera pagina, weet je dat ik elke dag met een glaasje Aloe Vera sap neem om mijn dag goed te beginnen.

Wat echter ook niet ontbreekt in mijn dagelijkse routine is het innemen van mijn visolie capsules. Het werd mij ooit aangeraden voor mijn dochter omdat zij zich altijd lastig kon concentreren op school. Sindsdien ben ik mij erin gaan verdiepen las onlangs nog een medisch  onderzoek (https://www.greenmedinfo.com/blog/61-health-benefits-omega-3-fatty-acids) waarin maar liefst 61 gezondheids voordelen van de omega 3 visolie werden beschreven bij verschillende ziektebeelden.

Hoewel deze informatie al enige tijd bekend is zijn er nog steeds mensen die zich niet bewust zijn van de noodzaak van deze aanvulling. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die we op een dagelijkse basis nodig hebben.

Maar….zitten die dan niet in onze voeding?

Haalden we vroeger na de tweede wereldoorlog omega-3 vetzuren uit de melk van koeien (toen ze nog gras aten), na de agrarische revolutie waarbij de koeien nu leven van mais en soya, bevat de melk nu veel minder omega-3 vetzuren.

Een andere belangrijke bron van omega-3-vetzuren is vis, maar die moet u wel  een aantal zaken hierover weten. Alle vissen bevatten veel omega-3-vetzuren, maar sommige vissen bevatten ook zware metalen, zoals kwik bijvoorbeeld, omdat de zee waarin zij leven uiterst vervuild is. 
Eet dus niet te veel roofvissen, zoals tonijn, zwaardvis of haai: hoe meer andere vissen zij opeten, hoe groter de kwikconcentratie die zij opstapelen. 

De 4 meest waardevolle voordelen van omega-3 vetzuren:

Ontsteking: Als we lijden aan een aandoening die eindigt op “itis”, zoals blaasontsteking of artritis.

Omega- 3 visolie helpt te reguleren en de ontsteking te verminderen. Het gebruik van visolie kan een aanzienlijke invloed hebben op de pijn van ontstekingen.

Andere voordelen zijn:

Cardiovasculaire gezondheid  Omega-3 vetzuren helpen het cholesterol te verlagen en beschermen de slagaders en aders. Deze vetzuren voorkomen ook beroertes en hartaanvallen door het doorbreken van bloedstolsels voordat zij schade kunnen aanrichten.

Hersenfunctie  wordt versterkt door het verbeteren van het geheugen, herinnering, denkproces en mentale focus. Er is een direct effect op depressie en stemmingsstoornissen zoals de extremen van bipolaire aandoeningen. Studies hebben aangetoond dat de symptomen ADHD bij kinderen en volwassenen sterk worden verbeterd. Omega-3’s zijn vooral gunstig voor zwangere moeders en hebben een impact op de intelligentie en het geluk van de baby.

Kanker Preventie  Tenslotte:  Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat omega 3 de meest voorkomende vormen van kanker, namelijk borst, colon en prostaatkanker kan helpen voorkomen. Deze vetzuren kunnen namelijk ongewenste celgroei remmen. Deze vetzuren kunnen helaas niet door je eigen lichaam aangemaakt worden.

Vis, visolie, lijnzaad en pompoenpitten olie zijn allemaal hele goede bronnen van vetzuren. Levertraan is een geschikte bron en bevat vitamine D, en de omega-3 vetzuren EFA en DHA. Vitamine D is nodig voor een goed calcium gebruik.

Indien u besloten heeft tot het innemen van een visolie capsule, zorgt u er dan voor dat u een goed produkt koopt. Meestal zijn dat de duurdere visolie capsules. Ik zelf neem altijd de Artic Sea van Forever omdat deze kwikvrij is en deze hoge concentraties aan goede zuivere visolie bevat. Deze is te koop via mijn website.

Als je net zoals ik, je gezondheid belangrijk vind, wat houd je dan nog tegen elke dag een gezonde dosis omega-3 vetzuren te nemen?

Ik ben heel benieuwd hoe jij over voedingssupplementen denkt. Neem je ze weleens en zo ja, welke?

U kunt uw reactie plaatsen in het commentaarveld hieronder.

8 comments on “Waarom je elke dag super omega-3 visolie zou moeten nemen.”

 1. ria van den hurk Beantwoorden

  hoi ik gebruik de artic sea voor mijn zoontje van 8 jaar nu sinds 4 mnd. dus ben nog even aan het kijken wat het voor hem gaat doen groetjes ria

 2. Hugo Bakker Beantwoorden

  Hoi Jose, ik nam altijd elke dag vitamine pillen en ik ben daar mee gestopt toen ik elke dag vers fruit in de ochtend ging eten. Hoe ik er over denk? Aan de ene kant denk ik dat je het pure eten zoals oma dat vroeger kookte zou moeten eten. En aan de andere kant zit er overal zoveel troep in dat ik me daar wel eens zorgen over maak; maar welke supplementen ik zelf echt nodig heb weet ik niet.
  Dankjewel voor dit artikel!
  groeten, Hugo

  • Jose Siebel Beantwoorden

   Als je twijfelt of je wel genoeg vitaminen binnen krijgt Hugo, dan kun je altijd overwegen om net als ik, dagelijks, een klein glaasje Aloe Vera Sap te nemen om te kijken wat dit met je doet. En nu ik jou heb leren kennen weet ik dat jij heel aktief en sportief bent. Indien je je sportieve en mentale prestaties wil verhogen dat zou je de Argi+ eens moeten proberen, die is echt geweldig. In ieder geval bedankt voor je reactie!

 3. hayat Beantwoorden

  Hallo,
  Ik ga voor vis olie ik heb een probleem . Kan me de laatste tijden niet goed concentreren , gauw moe en kan niks goed onthouden en wil veel slapen. Ben beniewd heb al besteld.goeie dingen gehoord mijn vragen is heb ook hierbij mutli vitaminen nodig?

  • Jose Siebel Beantwoorden

   Hoi Hayat, je kunt altijd proberen of je je beter gaat voelen bij een multi vitamine. Ik weet zeker dat de visolie gaat werken voor je. En eet vooral veel groenten en fruit. En probeer stress zoveel mogelijk te elimineren. Succes hoor!

 4. Maickel - Pedicure Gouda Beantwoorden

  Beste Jose,

  Wat een interessante blog om te lezen! Je schrijft het goed leesbaar en zeer duidelijk. Omega 3 noemen ze ook wel het nieuwe goud, omdat omega 3 zoveel oplossingen biedt. Zelf gebruik ik Omega 3 voor teveel redenen en calcium en zink voor mijn nagels en huid.

  Groet,

  Maickel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.